HockeyNews
PLUS

Därför vilades SHL-stjärnorna

(4936) Jacob Josefson3
Bildbyrån

Publicerad: 11 november 2018

FacebookXWhatsApp

HELSINGFORS. SHL:s poängkung och Djurgårdens förstecenter Jacob Josefson fick tillsammans med OS-backarna Simon Bertilsson, Brynäs och Mikael Wikstrand, Färjestad, vila från matchen mot Finland.
Enligt Tre Kronor-läkaren Jonas Kalman rör det sig om ”småskavanker” för SHL-stjärnorna.

SHL-trion Simon Bertilsson, Jacob Josefson och Mikael Wikstrand var de tre spelare som fick se den sista matchen i Karjalaturneringen från läktarplats i Hartwall arena.
Tre Kronor-läkaren Jonas Kalman uttalar sig om spelarnas status inför omstarten i SHL på tisdag.

– Det var lite småskavanker. Det är ju mitt i serien nu. Men det är ingen som inte hade kunnat spela i dag egentligen, säger Kalman om Bertilsson, Josefson och Wikstrand.



Kan de spela för sina respektive SHL-lag på tisdag?

– Det skulle jag tro, säger Kalman.

På tisdag har Brynäs match borta mot Malmö. Färjestad ska till Ängelholm och möta Rögle. Djurgården möter SHL-nykomlingen Timrå i Medelpad.

Djurgårdens poängkung Jacob Josefson spelade både mot Tjeckien (3-2) och Ryssland (1-4).

– Det har varit hög fart, två lite olika matcher, men det har varit roligt. Jag tycker att tjeckerna kom lite hårdare i sin forechecking och satte lite hårdare press samtidigt som ryssarna är lite skickligare med pucken när de väl har den. Det var två lite olika matchbilder, men det var roliga matcher att spela, säger Josefson till HockeyNews.se.

Det var hans första två landskamper sedan VM i Tjeckien 2015.

– En rolig erfarenhet att få vara med igen och jag hoppas att det blir fler gånger.

Du fick vila från Finlandsmatchen – rör det sig om en skada?

– Äh, det är lugnt, säger Josefson.



Jacob Josefson var en av Tre Kronor-spelarna som var inbokade på ett plan från Helsingfors till Stockholm redan på söndagskvällen. Och på tisdag drar SHL igång igen.

– Det blir roligt. Vi förlorade sista matchen (1-2 mot Rögle), så vi får komma tillbaka på vinnarspåret igen. Den här veckan har gått både fort och långsamt. Vi har varit i Stockholm, Tjeckien och Helsingfors på några dagar. Man har hunnit med mycket på kort tid, men det ska bli skönt att komma hem också, säger Josefson.

Här kan du läsa fler nyheter om Tre Kronor

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)